Każdy przedsiębiorca, ale i pracownik zatrudniony w firmie, która zajmuje się np. spedycją, doskonale wie, że oprogramowanie do wagi samochodowej musi łączyć w sobie kilka kluczowych...
Olej z amarantusa to kolejna propozycja nietypowego oleju roślinnego, który oferuje unikalne korzyści zarówno w kontekście zdrowia, jak i pielęgnacji urody. Nietani i niełatwo dostępny,...
Zwana też balsamką lub po prostu gorzkim ogórkiem, przepękla ogórkowata jest warzywem od wieków wykorzystywanym w kuchni azjatyckiej. W ostatnich dwóch dekadach cieszy się też coraz...
Mąka kasztanowa jest typowo włoskim specjałem gastronomicznym, choć owoce kasztanowca jadalnego (Castanea sativa) są znanym i cenionym przysmakiem na różnych kontynentach. Jako produkt...
Awaria pieca CO wymaga natychmiastowej reakcji. Co robić, jeśli masz podejrzenie lub pewność zepsutego kotła centralnego ogrzewania? Oto rozwiązanie Twojego problemu!
Filtry odwróconej osmozy to doskonały wybór dla wszystkich, którym zależy na tym, by jakość spożywanej przez nich wody była na najwyższym poziomie. Są to specjalne urządzenia służące do...
Są energooszczędne, ekologiczne i występują w wielu wariantach. Żarówki ledowe stały się już standardem w większości polskich domów. Dlaczego wyparły tradycyjne źródła światła i na...
Rozwój technologii dotyczy nie tylko otaczających nas sprzętów elektronicznych, budownictwa czy medycyny. Okazuje się, że w ostatnich kilkunastu latach nastąpił prawdziwy „boom” rozwojowy...
Kwas z buraków kojarzony jest najczęściej z tradycjami Bożego Narodzenia. Wzmacnia smak i moc tradycyjnego wigilijnego barszczu. Warto spożywać go nie tylko od święta. Zakwas z buraków...
Volvo to marka ciągników siodłowych, która od lat przoduje w branży i jako pierwsza prezentuje innowacje, nowości, które inspirują wielu innych producentów to uwzględnienia takich...
Obecnie ciężko sobie wyobrazić świat bez pomidorów. Warzywa te odpowiadają za niepowtarzalny smak wielu dań, a nawet zdążyły się wpisać w warzywną „popkulturę” dzięki temu, że wchodzą w...
Zapobiega depresji, sprawia, że jesteśmy szczęśliwsi, bardziej sprawni intelektualnie i pomaga w walce z chorobą Alzhaimera – takie cuda działa maleńki owoc czarnej porzeczki. Czarna...
Groszek zielony jest jedyną rośliną strączkową, której nasiona można spożywać także na surowo. Najsmaczniejszy jest młody, wyjęty prosto z łupiny albo gotowany, w towarzystwie marchewki....
Ojczyzną borówki amerykańskiej, jak wskazuje nazwa – jest Ameryka Północna. W latach 70., kiedy nastąpił borówkowy boom, roślina ta zawitała również do Polski. Nic w tym dziwnego, bo...
Pomidorki koktajlowe (lub zwane inaczej cherry) cieszą się coraz większą popularnością. Mniejsza odmiana tradycyjnych pomidorów jest nie tylko łatwiejsza w uprawie, ale także zdecydowanie...
Fasola czerwona wbrew pozorom nie jest oddzielnym gatunkiem. Jako warzywo strączkowe pochodzi z pnącza fasoli zwyczajnej (Phaseolus vulgaris), które w zależności od odmiany produkuje...
Każdy właściciel działki lub ogródka powinien znaleźć w nim miejsce na krzak porzeczki. A najlepiej na kilka, by poza znaną wszystkim czarną, móc posadzić obok jeszcze czerwoną i białą....
Rosną na słonecznych obrzeżach lasów i połaciach dopieszczonych światłem traw. To dzięki nim możemy cieszyć się smakiem truskawek. Ale zaraz… czy poziomki w czymś im ustępują? Może tylko...
Jeśli ktoś do tej pory nie jest do końca przekonany do tych kwaskowych darów natury – pora zmienić zdanie! Letnie, aromatyczne owoce o krwistoczerwonym soku są ogromnym magazynem...
„Sezon ogórkowy”, to nie tylko czas zbiorów tego warzywa. Tym mianem określamy także przestój w życiu kulturalnym i politycznym. Roślina w „zielonym garniturku” jest jednak silnie...
Ta strona używa plików cookies. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeżeli nie wyrażasz zgody - zmień ustawienia swojej przeglądarki. Dowiedz się więcej z naszej polityki prywatności.